دفتر مرکزی
دفتر مرکزی
شهرستان‌ها
+98 21 -91302266 تهران - خیابان مطهری-تقاطع سهروردی-به سمت بهشتی پلاک289 شنبه - پنجشنبه: 9:00 الی 17:00
+98 21 86071623 برای اطلاع از سایر نمایندگی ها با شماره مقابل تماس بگیرید شنبه - پنجشنبه: 9:00 الی 17:00
گواهی‌نامه معتبر
ISO 9001:2008
برترین برندها
رتبه 1 در کره
نماینده انحصاری
در ایران
مشاهده قیمت ها

آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد؟

صندوق امانات یکی از سرویس های جانبی بانک ها برای نگهداری از دارایی ها است اما آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد؟ اگر از صندوق امانات بانک استفاده می کنید یا قصد استفاده از این سرویس را دارید احتمالا این سؤال برای شما هم ایجاد شده که آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد یا دسترسی به دارایی من یا شرکتم در صندوق برای هیچ کس حتی بانک مقدور نیست؟ در این مطلب پاسخ تمام سوالات خود را درمورد دسترسی به صندوق امانات بانک می خوانید.

 

آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد؟

به زبان ساده باید بگوییم صندوق امانات بانک، یک گاوصندوق عمومی است که در اختیار مشتریان قرار می گیرد تا از دارایی های ارزشمند خود در بانک محافظت کنند. صندوق های بزرگ و کوچک در اختیار مشتریان قرار می گیرد و دسترسی به آنها محدود است.

به این معنی که اینطور گفته می شود که هیچ کس حتی بانک از محتویات صندوق شما مطلع نخواهد شد. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا این موضوع با بحث امنیت بانک و مسائل قانونی در تضاد نیست؟ آیا ممکن است سارقان از صندوق امانات برای پنهان کردن اشیای سرقتی و … استفاده کنند؟

بانک هایی که دارای صندوق امانات هستند مسئول تامین امنیت کل صندوق ها هستند البته قوانینی دارند که شما را از گذاشتن موارد خطرناک و یا مجرمانه در صندوق بانک منع می کند.

آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد؟

نمونه نظر یک مشتری بانک در مورد صندوق امانات:

این مشتری در مورد اینکه آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد می گوید: به یکی از بانک ها برای استفاده از صندوق امانات مراجعه کردم متن قرار دارد به صورت زیر بود:

متن قرارداد کاملا به صورت یک طرفه تنظیم شده و بانک کوچکترین مسئولیتی در قبال صندوق به عهده نگرفته است.ماده ۱۵ قرارداد اجاره صندوق بشرح ذیل است:

ماده ۱۵ : با توجه به اینکه کلیه محتویات موجود در صندوق کاملا محرمانه بوده و هیچ شخصی اعم از حقیقی و حقوقی (از جمله بانک) از اموال موجود در صندوق اطلاعی ندارد و همچنین اینکه محتویات صندوق تحت هیچگونه پوشش بیمه ای نمی باشد، لذا مشتری با امضای قرارداد حاضر قبول و موافقت نمود که در صورت وقوع هرگونه حادثه (طبیعی یا قهری) از قبیل سیل، زلزله، آتش‌سوزی، شورش، اعتصاب و غیره با هر منشا، بانک هیچ گونه مسئولیتی نداشته و مشتری حق هرگونه ایراد و اعتراضی را در این خصوص از خود سلب و اسقاط نمود.

برخی از بانک ها استفاده از خدمات بیمه صندوق امانات را به مشتریان پیشنهاد می کنند. اما آیا شرایط نگهداری از اموال در تمامی بانک ها یکسان است؟ بهتر است پیش از اجاره صندوق امانات از شرایط استفاده از صندوق امانات بانک مطلع شوید.

نمونه نظر یک مشتری بانک در مورد صندوق امانات:

چه کسانی به صندوق امانات من دسترسی دارند؟

بانک ها اجاره نمی دهند کسی به غیر از شما به محتویات صندوق امانات تان دسترسی داشته باشد.

  • دسترسی وکیل مشتری به صندوق امانات:

البته اگر وکیلی را به صورت حضوری به بانک معرفی کنید آن شخص می تواند به صندوق امانات دسترسی داشته باشد.

  • دسترسی وارث مشتری به صندوق امانات:

اگر صاحب صندوق امانات فوت کند، وارثان اجاره دسترسی به صندوق امانات بانک را ندارد مگر اینکه مراحل انحصار وراثت را طی کنند. در این شرایط با تنظیم صورت جلسه محتویات صندوق را دریافت می کنند.

  • دسترسی مشتری بدهکار به صندوق امانات:

البته توجه داشته باشید که اگر مشتری به بانک بدهی داشته باشد قبل از تسویه حساب نمی تواند محتویات صندوق را خارج کند.

  • دسترسی طلبکاران به صندوق امانات بانک:

اگر مشتری بانک ورشکست شده باشد یا کسب و کار او در حال انحلال باشدف طلبکاران فقط با حکم مراجع صالحه ذیربط می توانند بعد از پرداخت اجاره بها صندوق بانک و سایر مطالبات بانک، به صندوق امانات دسترسی داشته باشند.

آیا بانک ملی از محتویات صندوق امانات اطلاع داشت؟

اخیرا یک سرقت از بانک ملی حسابی سروصدا کرد و صندوق های امانات بانک به سرقت رفت. البته بعد از گذشت چند روز سارقان دستگیر شدند. سوالی که مطرح شد این بود که آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد ؟

بانک در پاسخ به این سؤال شرح داد که بانک ملی ایران به‌ هیچ‌ وجه از محتویات داخل صندوق‌های امانات اطلاع نداشته است.

بعد از آنکه بانک ملی جبران خسارت مشتریان را اعلام کرد، دبیر کمیسیون حقوقی بانک‌ ها و موسسات اعتباری خصوصی در رابطه با موضوع مسئولیت بانک ملی در مورد سرقت صندوق‌ های امانات شرج داد، براساس اصول و مبانی حقوقی در سرقت از صندوق امانات بانک، هیچ‌ گونه مسئولیتی متوجه بانک ملی ایران نیست.

زیرا بانک ملی فقط یک محل مطمئن برای نگهداری اشیا است و به مشتریان این اجاره را میدهد که از صندوق های امانات استفاده کنند و فرض آن است که بانک از محتویات داخل صندوق‌های امانات اطلاع نداشته است.

علی نظافتیان شرح داد که با توجه به موازین حقوقی و قانونی، بانک ها اگر مقررات قانونی و مصوب مراجع انتظامی را رعایت نکنند و این موضوع ثابت شود که دزدان و سارقان از ضعف‌ های امنیتی بانک سوء استفاده کرده‌ اند، آن بانک در قبال مسامحه یا کم کاری مسئول خواهد بود زیرا در فراهم‌ آوردن شرایط لازم امنیتی کوتاهی کرده و مسئول جبران خسارت به مشتری خسارت‌ دیده شناخته می شود.

دبیر کمیسیون حقوقی کانون بانک‌ ها و موسسات اعتباری در پاسخ به این سؤال که آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد گفت مطابق روال معمول بانک‌ ها در تنظیم و امضای قرارداد استفاده از صندوق امانات، بانک به‌ هیچ‌ وجه  از محتویات صندوق امانات اطلاع ندارد و به عبارت دیگر، بانک نباید به نحوی از اموالی یا اشیایی که مشتری در صندوق امانت بانک می‌گذارد، مطلع باشد.

براین اساس، بانک هیچ‌ گونه مداخله‌ ای در مورد اشیا یا اموال موجود در صندوق امانات که توسط مشتری در صندوق نگهداری می شود، ندارد.

وی شرح داد این که آیا بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع دارد یا مسئولیت بانک در مورد صندوق امانات چیست از طریق قرارداد نمونه اجاره صندوق امانات شرح داده می شود و بین بانک و مشتری مورد توافق قرار می‌گیرد.

لازم به ذکر است که شرکت بیمه و بانک از محتویات صندوق امانات اطلاع ندارد و مراجعات مکرر مشتری به صندوق امکان‌پذیر است. بانک در ارائه این خدمت، فقط محلی را به مشتری اجاره داده است و محتویات صندوق، «امانت» بوده و مسئولیتی بابت رد امانت برای بانک وجود ندارد.

علی نظافتیان درنهایت می‌گوید بانک ملی فقط یک محل مطمئن برای نگهداری اشیاء به مشتری اجاره داده و فرض آن است که بانک ملی ایران به‌ هیچ‌ وجه از محتویات داخل صندوق‌های امانات اطلاع نداشته است.

ضمن آنکه قرارداد استفاده از این صندوق‌ها نیز مبتنی بر عقد اجاره است و نهایت آنکه اموال مستاجر نزد موجر (محتویات صندوق) امانت نزد موجر (بانک) است لذا، بر اساس قاعده فقهی «الامین لا یضمن الا مع تعدی و تفریط» بانک ملی درنهایت امین اموال مشتری بوده است و بدون اثبات تعدی یا تفریط بانک، هیچ‌ مسئولیت کیفری متوجه مدیران بانک یا از جنبه مالی و حقوقی متوجه شخص حقوقی بانک ملی ایران نیست. / منبع


پیشنهاد ویژه: می توانید برای خرید انواع گاوصندوق فوق امنیتی به فروشگاه آنلاین اسپیتامن مراجعه کنید.


آیا بانک ملی از محتویات صندوق امانات اطلاع داشت؟

کدام بانک ها صندوق امانات دارند؟

در حال حاضر بانک‌های ملی، صادرات، ملت، اقتصاد نوین، شهر، تجارت، کارآفرین، کشاورزی، مسکن و سامان صندوق امانات دارند. قبل از مراجعه به شعبه می توانید با بانک مورد نظر تماس بگیرید.

 صندوق امانات یا گاوصندوق؟

از صندوق امانات استفاده کنیم یا از گاوصندوق؟ این سؤال برای هر کسی ممکن است پیش بیاید. استفاده از صندوق امانات یا گاوصندوق شخصی هر کدام مزایایی دارد، انتخاب اینکه کدام صندوق را به کار ببرید بستگی به نظر و تصمیم کاربران صندوق دارد.

بانک ها محل امن برای نگهداری از اموال در صندوق امانات هستند، اما بسیاری از افراد استفاده از گاوصندوق های فوق امنیتی را در منزل یا محل کارشان ترجیح می دهند. این افراد معتقدند که گاوصندوق های شخصی به راحتی در دسترس هستند و حتی می توانند برای دور نگهداشتن گاوصندوق از دسترس یا دید سایر افراد، آن را مخفی کنند.

انواع مدل های گاوصندوق مخفی را می توانید از فروشگاه آنلاین اسپیتامن خریداری کنید. اسپیتامن مرجع فروش انواع گاوصندوق امنیتی خارجی با برندهای معتبر ایگل و لوسل است.

در حال حاضر گاوصندوق های ایگل و لوسل که ساخت کشور کره جنوبی هستند، از امن ترین گاوصندوق های موجود در بازار ایران و جهان به شمار می روند. می توانید برای مشاوره خرید گاوصندوق با تیم پشتیبانی اسپیتامن تماس بگیرید.

یک دیدگاه بگذارید

به راهنمایی نیاز دارید؟ در واتس‌اپ پیام ارسال کنید
Call Now Buttonهمین حالا تماس بگیرید. preloader