سرقت از بانک مرکزی هر کشور بازی بزرگی است که بارها در تاریخ همه را شوکه کرده . وقتی به بانک مرکزی یک کشور دستبرد زده می شود یک داستان عظیم اتفاق می افتد، از دردسر هایی که ایجاد می شود تا بی اعتمادی افراد به بانک ها و خارج کردن سپرده های بانکی . این اتفاق بار ها در کشور های مختلف به شیوه های متفاوت رخ داده است.
درست چند ساعت قبل از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 صدام حسین و پسران اون بیش از 1 میلیارد دلار پول از بانک مرکزی عراق غارت کردند. دو سال بعد در سال 2005 سرقت از بانک مرکزی برزیل اتفاق افتاد . این بار یک تونل 80 متری در زیر بانک حفر کردند و با 70 میلیون دلار پول نقد خارج شدند.
اما پر سرو صدا ترین سرقت از بانک مرکزی به گروه های هکری بر می گردد که حساب های بین المللی کشور ها را هک می کنند. هک شدن حساب بنگلادش در بانک مرکزی آمریکا یکی از آن سرقت هایی بود یک شبه 100 میلیون دلار ناپدید شد.
ابتدا هکر ها ویروس های رایانه ای برای ورود به سیستم امنیت بانک مرکزی بنگلادش ارسال کردند تا نام کاربری و رمز عبور هایی که برای انتقال وجه بین المللی استفاده می کنند را هک کنند. جمعه و شنبه روز های آخر هفته بنگلادش زمان خوبی برای شروع کار بود. جمعه روز کاری آمریکا یک سری نقل و انتقالات جعلی انجام شد اما وقتی بنگلادش متوجه جریان شد یکشنبه روز تعطیل آمریکا بود و امکان برقراری هیچ ارتباطی وجود نداشت. زمانیکه بنگلادش توانست با بانک مرکزی آمریکا ارتباط بگیرد فقط یک کیسه خالی در دست داشت و سارقان 100 میلیون دلار از حساب ها برداشت کرده بودند.
تقریبا اغلب کشور ها برخی از ذخایر خود را در حساب ارزی فدرال آمریکا نگهداری میکنند چراکه ارزشمند ترین ذخیره ارزی و تجاری آنها محسوب می شود اما زمانیکه یک اتفاق این چنینی می افتد ورق عوض می شود.
تهدید پس انداز های مشتریان بانک ها
دزدی ذخایر بنگلادش از حساب های ارزی فدرال بسیار آموزنده است، بعد از این جریان در سایت Internationalmanیک مقاله منتشر شد که درباره ذخایر دیجیتالی افراد هشدار می داد. اگر پولتان را بیشتر به صورت دیجیتال و در بانک ها نگهداری می کنید باید اقدامات سایبری پیشگیرانه را در نظر داشته باشید. هر چند سیستم های امنیتی بانکی و سایبری هر روز آپدیت می شود اما هکر ها هم هر روز به دنبال راه های بهتری برای نفوذ و شکستن سیستم های امنیتی هستند. این خطر بزرگ پس انداز های زندگی افراد را تهدید می کند و تمام پولی که کسب کرده اید می تواند یکجا ناپدید شود. جرایم سایبری گسترده تر شده و سیستم های مالی را بیشتر تهدید می کند.
👈 فیلیپ پونز یکی از کلکسیون دارانی که بود که در صندوق های امانات بانک ها کلکسیون ساعت های خود را نگهداری می کرد. بعد از یک سرقت که از صندوق های امانات این بانک ها شد فیلیپ تصمیم گرفت تا تمام کلکسیون خودش را در خانه در یک فضای امن شخصی نگهداری کند. فیلیپ در مصاحبه با نیویورک تایمز از عدم رسیدگی به وضعیت امنیت صندوق ها و ضعف قوانین فدرال برای بازگشت اموال مسروقه اشاره کرد و اعلام کرد که دیگر تمایلی به نگهداری کلکیسون با ارزش خود در سیستم های بانکی ندارد.
داشتن یک گاوصندوق برای اقلام با ارزش می تواند گزینه مناسبی باشد . اما منظور از گاوصندوقجعبه های سنگین فلزی که بین دو جداره آنها به بتن پر شده نیستند بلکه گاوصندوق هایی هستند که بتوانند در شرایط سخت سرقت، آتش سوزی و یا بلایای طبیعی مقاوم باشند.
خرید گاوصندوق برای نگهداری اشیا با ارزش هزینه نیست بلکه یک سرمایه گذاری بلند مدت و دو سر سود است. خرید گاوصندوق مقوله زمان بر و اغلب پرهزینه ای است به همین دلیل پیشنهاد می شود که عجله نکنید و حتما از افراد متخصص و ماهر در این زمینه مشورت بگیرید. در خرید گاوصندوق باید پارامتر های مختلف از میزان مقاومت در شرایط آتش سوزی تا نوع رمز و … را لحاظ کنید. اگر بتوانید یک محصول دقیقا مناسب با نیاز ها و دغدغه هایی که دارید انتخاب کنید دیگر خیالتان راحت است.
کلام آخر
این روز ها خدمات دیجیتال بانکی نقل و انتقالات را بسیار آسان تر کرده . با چند کلیک ساده به راحتی می توان نقدینگی در بانک های مختلف را جابجا کرد. اما آن چیزی که مشخص است اغلب مردم اهمیتی به اقدامات پیشگیرانه نمی دهند. در زندگی روزمره هم استفاده از خدمات بانکی و هم نگهداری نقدینگی در منزل ضروری است . به همین دلیل پیشنهاد می کنیم در هر زمینه احتیاط کنید و اقدامات پیشگیرانه فیزیکی و سایبری را فراموش نکنید.
با نگاه به لیست ده سرقت بزرگ از بانک، خواهید دید بزرگترین دزدی از بانک های جهان(بزرگترین مبلغ) تا قبل از سال ۲۰۰۵ اتفاق افتاده است. اما این بدین معنی نیست که با پیشرفتهتر شدن تکنولوی عمر این دزدیها به سر رسیده است. چرا که هنوز هم در بزرگترین کشورهای امنیتی جهان نیز ستونی از روزنامه به زدی از بانک های بزرگ تعلق دارد. به نحوی که برای سارقان حرفهای سرقت از بانکهای بزرگ به نوعی چالش برای اثبات حرفهای بودنشان تبدیل شده است.
این هک کردن بانکا مال چه سالی بوده؟ الان با این پیشرفت تکنولوژی فکر نمیکنم کسی بتونه بانک هک نه. وگرنه ایرانیا همه بانکا خارجی رو میزدن.
با نگاه به لیست ده سرقت بزرگ از بانک، خواهید دید بزرگترین دزدی از بانک های جهان(بزرگترین مبلغ) تا قبل از سال ۲۰۰۵ اتفاق افتاده است. اما این بدین معنی نیست که با پیشرفتهتر شدن تکنولوی عمر این دزدیها به سر رسیده است. چرا که هنوز هم در بزرگترین کشورهای امنیتی جهان نیز ستونی از روزنامه به زدی از بانک های بزرگ تعلق دارد. به نحوی که برای سارقان حرفهای سرقت از بانکهای بزرگ به نوعی چالش برای اثبات حرفهای بودنشان تبدیل شده است.